Purple

Alldeles mörkt ute nu när jag skulle fota sminkningen, det märks verkligen att det börjar bli höst. Usch!

Men nu ska det bli jobb för hela slanten, jobbar mellan 09 och 19. Långpass!

 



Jag har använt:

Hightechlighter "Platina", Make Up Store
Microshadow "Pink Frost", Make Up Store
Glittereyeliner, H&M
Mascara "Great Lash", Maybelline
Ögonbrynspenna "Light brown", H&M
Svart och vit kajalpenna, Laura Key

Samt dessa färger ur Kosmetikans "Warm & Dark"- palett:


Glittereyeliner

Här kommer ett budgettips för en snygg och bra eyeliner- H&M's egna!


Lång och mjuk spets på penseln, vilket gör den väldigt lätt att applicera. Lagom mängd glitter, och den sitter som sten innan man själv väljer att tvätta av den. Bäst av allt är att den kostar under femtiolappen. En favorit hos mig!

Brownie

Har varit ledig idag, så sminkade mig egentligen bara av ren rastlöshet (sitter fortfarande i myskläder, inte ens strumpor har jag fått på mig :p).

Dagens makeup är i varje fall en brun historia!






Jag har använt:

Hightechlighter "Platina", Make Up Store
Eyeshadow "Moonlight", Mist Stockholm
Eyeshadow "Mocca", Mist Stockholm
Eyedust "Goldglow", Make Up Store
Cake eyeliner "Black", Make Up Store
Vit och svart kajalpenna, Laura Key
Mascara "Great Lash", Maybelline
Ögonbrynspenna "Light brown", H&M


Gagamakeups

En riktig stjärna, inte bara i musikväg! :)











Peachy+ Apricot

Det är sällan jag har färg på läpparna. Brukar satsa på fokus till ögonen och ett glossigt, genomskinligt läppglans- det brukar vara min melodi. Men man måste ju vidga sina vyer, jag har därför inhandlat lite nytt i läppväg från Make Up Store. Läppstiftet i färgen "Peachy" och läppennan i färgen "Apricot Tan".


Make Up Store Lipstick Peachy


Jag ska väl erkänna att jag varken provade eller läste på om stiftet i butiken, gillade färgen och köpte det pang bom helt enkelt. Det kom därför som en överraskning att det, till skillnad från många stift, inte var helt täckande. Det hade istället en väldigt lätt formula som påminner lite om läppbalsam (vilket jag gillar, perfekt för mig som är ovan med mycket färg på mina egna läppar!). Tyvärr satt inte stiftet så länge som jag skulle önskat (likt ett läppbalsam), utan man får nog räkna med att ha det med sig och applicera efter behov. Ett stort plus är att det är vårdande och mjukgörande för läpparna. Innehåller bland annat sheasmör, avokadoolja och E-vitamin!

Ett alternativ till en färgglad mun, är att måla hela läpparna men penna, dutta på löspuder, borsta bort och sedan applicera lite läppglans. Tyvärr blev det inget bra resultat med den här pennan. För min smak är den alldeles för kladdig i konsitensen och den "klumpade" sig gärna i olika områden på läppen. När jag sedan applicerade puder och glans (som annars brukar ge ett hållbart och snyggt resultat) skärde sig färgen och det var lätt bara putsa med fingertoppen för att all färg skulle lossna.



Bara stift.


Bara penna.


Stift+ penna!

I och med att stiftet var halvtäckande, och pennan heltäckande gifte det sig inte så bra med varandra om man vill satsa på att måla konturer. Jag fick istället måla hela läpparna med penna och sedan dutta på stift med pensel för ett fint resultat.



Grey

Usch och tvi, håller på att frosta ur frysen. Finns något tråkigare och mer tidskrävande?

Håller på att lära mig att ta kort utan blixt i direkt solljus. Det går sådär om jag ska vara ärlig. I kameran ser bilderna helt okej ut, men när jag laddade in alla bilder i datorn har min ögonfäörg ändrats från brun till knallröd.

Det blir därför bara en blundbild på makeupen idag (det är för allas bästa :P).



Jag har använt:

Hightechlighter "Platina", Make Up Store
Eyeshadow "Moonlight", Mist Stockholm
Glimmer, Mist Stockholm (namnet är tyvärr bortnött)
Cakeeyeliner "Black", Make Up Store
Vit kajalpenna, Laura Key
Svart kajalpenna, Laura Key
Mascara "Great Lash", Maybelline
Ögonbrynspenna "Light brown", H&M

Samt dessa färger ut Elevens 120- palett:




Josefin

För ett litet tag sedan hade jag en photoshoot med fotograf Andreas Kettunen och modell Josefin Lundin. Har alldeles glömt bort att visa resultatet!







Modell: Josefin Lundin
Makeup: Madelene Karlson
Foto och retusch: Andreas Kettunen


Är så himla nöjd med resultatet. Andreas är en fantastisk fotograf och Josefin är verkligen ett med kameran. Kan ju inte bli annat än bra!

Newspapernails

Hur coolt är inte detta (och ännu bättre; hur enkelt verkar inte detta att göra på sig själv?)?



Så fort det vankas löning är det jag som inhandlar mig ett grått nagellack, här ska testas!

Ocean

Hej, hej hallå! Idag bjuds det på en liten färgstarkare makeup för att vara jag, idag har det varit blått!







Dock har jag varit riktigt osams med min vän eyelinern idag, det ville sig helt enkelt inte. Alldeles för tjock och för lång vinge, men vad tusan!

Det här har jag använt:

Till ögon:
  
Hightechlighter "Platina", Make Up Store
Eyeshadow "Pink Frost", Make Up Store
Cakeeyeliner "Black", Make Up Store
Vit kajalpenna, Laura Key
Svart kajalpenna, Laura Key
Mascara "Great Lash", Maybelline

Samt dessa färger ur Elevens 120 palett:



Till ansikte:
Concealer "Sand", Mist Stockholm
Foundation "Ideal Finish", Nivea
Puder "Transparent 1", Mist Stockholm
Solpuder från Veckorevyn

Läppar:
Läppglans "Water Lily", H&M

Snöskimmer från Depend

En gammal favorit från Depend är detta lack! Ett ljust glitter som blir alldelles lagom party, jag älskar det!



Tyvärr har numret på flaskan suddats bort, men är det så att någon hemskt gärna vill veta så ska jag leta fram det! :)

Green

Min årliga höstförkylning har slagit till! Ve och fasa, att min kropp kan producera så mycket slem?! Ringde mig sjuk till jobbet i lördags, och har sedan dess spenderat tiden (och helgen) i sängen framför Vännersäsonger och film. Tvi.. Börjar bli riktigt uttråkad nu.

Tänkte i varje fall bjuda på fredagens makeup! Som alldeles för ofta numera är det en grön/ silvrig historia. Vet inte om det är för att jag fastnat för den looken, eller att jag helt enkelt skulle behöva ett gäng nya ögonskuggor.



(Måste verkligen lära mig att ta kort utan blixt. Hälften av färgerna förvinner ju + att skuggan som blir, får fransarna att se böjda ut!)



Det här har jag använt:

Hightechlighter "Platina", Make Up Store
Eyeshadow "Pink Frost", Make Up Store
Cakeeyeliner "Black", Make Up Store
Vit kajalpenna, Laura Key
Svart kajalpenna, Laura Key
Mascara "Great Lash", Maybelline

Samt dessa färger från Elevens 120- palett:


"Less" is more

Idag slutade jag för en gångs skull tidigt från jobbet, och iom. att jag fick en stund över så började jag leka lite ur sminkväskan. I den första sminkningen jag gjorde satsade jag stort och det slutade i katastrof (därmed blev det ingen bild). I mitt andra försök kom jag så här långt innan jag påmindes om att jag trots att jag slutat tidigt, lik förbannat måste laga middag, diska och duscha även idag. Därför blev det inte mer än så här:



Mixing liquid, eyeshadow "Pink frost" och hightechlighter "Platina" från Make Up Store, eyedust "Sweet star" från Mist Stockholm och mascara "Great lash" från Maybelline.

ShowGirl

Mobilt internet är fortfarande inte fixat. Jag har det lite bökigt med min hemadress och har därmed haft det lite bökigt att teckna ett abonnemang. Ska dock ta fingret ur röva och ringa kundtjänst nu i veckan, någon måtta får det faktiskt vara på min slöhet (känns faktiskt rätt dumt att köpa en dator, ämnad att platsa i väskan, om man bara har användning för den hemma)!

Läste förresten på Lindas Sminkblogg om Make Up Stores höstkollektion "Showgirl". Läängtar tills man en lite större aning om looken, men åh vad jag redan gillar det lilla man sett av den "Moulin Rouge"- inspirerade bilden här nedan.



Ska allt tjöta lite på mina sminktjejer från skolan om lite sällskap till jubileumsvisningen. I have to go!


Mösigt

Hej, hej, hallå! Här kommer en liten update om egentligen ingenting, men det är ju alltid något :)

Har varit ledig idag och spenderat större delen av min tid i sängen. Har kollat på film (underbara Så som i himmelen), läst ut Tyskungen av Camilla Läckberg och myst med min käresta. Så skönt ibland med såna dagar!

Nu har kärestan åkt iväg för jobb i Nyköping och jag sitter nu solokvist och fortsätter mysandet! Tog mig en kvällspromenad till Ica och köpte mig lite hallonsorbet och vindruvor, är det sommar eller vad?

Nu när jag uppdaterat bloggen med denna superintressanta information, ska jag (med risk för att låta lite Blondinbella) fortsätta att mysa ner mig framför åttonde säsongen av V.Ä.N.N.E.R.

 

God natt på er alla!


RSS 2.0