Det här med ögonbryn..

Innan jag gick min utbildning var jag så fruktansvärt rädd för att fylla i mina bryn. Tyckte att jag såg så brutalt arg ut bara jag applicerade lite, lite färg. Men det hela stavas vanesak, ibland måste man ge sig tid att vänja ögonen. För visst gör det mycket med ett par välmarkerade ögonbryn. Alla ansiktsutryck vi gör framhävs ju faktiskt av brynen, det ger ansiktet liv.
 
Nu för tiden känner jag mig naken när jag inte fyller i mina bryn och här nedan bjuder jag er på just det, den nakna skillnaden (och lite pyjamasbyxa också).
 
 

A lazy day

Idag har jag varit ledig. Så skönt! Hunnit med att tvätta och att bara ta det lugnt. Nu på kvällen har jag kört en riktig spatimme. Peeling, hårinpackning, nagellack- rubbet! 
 
Lönen imorgon kunde inte komma mer lägligt. Min foundation är så slut den bara kan bli, likaså min eyeliner och min eyelinerpensel har länge sjungit på sista versen.
 
 
 

Fix & Trix

Jag vill dela med mig av ett knep som kan få vilken skugga som helst att tända till och bli intensiv. Hemligheten? Applicera med en fuktig pensel. 
 
På bilden nedan har jag lagt samma skugga med samma pensel. Skillnaden är att den nedre skuggan är lagd med torr pensel och den ovan med fuktig. Ingen primer är lagd. Att ha i åtanke är just att penseln ska vara fuktig och inte blöt, så torka av överflödigt vatten. Sedan är det bara att köra, det kan trolla upp även den tråkigaste skuggan.
 
 
Jag har använt:
Eye Shadow Trio "82 Khaki Green", Isadora.
 

Baked To Last Bronzer

"Baked To Last Bronzer" är en produkt jag fort fastnade för när jag började jobba hos The Body Shop. Det är ett handgjort bronzingpuder som jag nästan kunnat köpa enbart för dess skönhet i kaka. Det är ju ett plus att den också gör sig väldigt fin på kindbenen. Med en mindre pensel kan man välja vilken nyans man vill använda och den är då jätte fin att lägga även som ögonskugga. 
 
Precis som allt smink hos The Body Shop innehåller "Baked To Last Bronzer" community fair trade- producerad marulaolja från Namibia. 
 
Finns i två nyanser, "Golden Bronze" och "Warm Glow".
 
 

Favorit

Jag vill visa min absoluta favoritmascara. En klassiker och jag vet att det är många av er där ute som håller med mig. "Great Lash" från Maybelline New York. 
 
Började att använda denna sköning någon gång på högstadiet och sedan dess har jag inte hittat någon mascara som faller mig lika väl i smaken. Den är väldigt bra för oss som önskar mycket längd och bra seperation. Den klumpar inte och den lilla, smidiga borsten är enkel att arbeta med. Tillsammans med några tryck på fransböjaren är den oslagbar!
 
Att den endast går av för 99:- är ju ytterligare ett plus.
 
 

Födelsedagspresent

Fyllde ju år förra veckan. 22 bast, tänka sig.
 
Min älskade sambo och pojkvän gav mig den mest fantastiska presenten någonsin. En spegel med inbyggda lampor från http://www.sminkspegel.se/. Har varit inne och dreglat på den innan, men tyckt att den varit för dyr. Hur lyxigt är det då inte att jag nu har den?
 
Som att spegeln inte vore nog så har jag också fått "tillåtelsen" att få göra om vår klädkammare till en sminkvrå (igen- hur lyxigt?!). Vi har än så länge rensat ur rummet på bråte och närmsta steg nu är att måla om och köpa möbler. Visionen är att rummet ska vara vitt och fräscht i all sin enkelhet. Det kommer att bli så bra och det ska bli så härligt att börja sin dag där varje morgon.
 
Skönheten är än så länge parkerad på köksbordet.
 

RSS 2.0